Vandenbempt is scherp voor Antwerp: Alles verliep in hun voordeel

Vandenbempt is scherp voor Antwerp: "Alles verliep in hun voordeel"

29-05-2023 12:16
13

Antwerp kon zondag kampioen worden tegen Union, maar de Brusselaars kwamen met tien man nog terug tot op 1-1. Volgens Peter Vandenbempt heeft Antwerp dat aan zichzelf te danken. 

"Op de tribunes was duidelijk hoe hard deze klap is aangekomen in Antwerpen", aldus Vandenbempt bij Sporza"Iedereen lag daar uitgeteld op de grond, figuurlijk en soms letterlijk. Je staat op tien minuten van de totale extase en dan moet je vaststellen dat die titel ineens een heel stuk verder af is. Er zijn zelfs tranen gevloeid en er is oplapwerk nodig met het oog op volgende week."

Vandenbempt zag Antwerp inklappen in de tweede helft. "De pijn is ook extra groot omdat Antwerp dit onheil over zichzelf heeft afgeroepen. Alles verliep in hun voordeel. Een gedecimeerd elftal van Union, een halfuur mogen voetballen tegen een man minder, Union dat een van zijn allerzwakste wedstrijden van het seizoen speelde. Het was klaar voor de genadeslag, maar Antwerp maakte de onvergeeflijke fout om gewoon die 1-0-voorsprong te blijven verdedigen."

Antwerp zoekt nu volgende week naar de titel tegen KRC Genk. Union speelt tegen Club Brugge, dat al een tijdje is uitgeschakeld voor de titel.