Vanaken stelt Antwerp en Genk gerust: Gaan onze uiterste best doen tegen Union

Vanaken stelt Antwerp en Genk gerust: "Gaan onze uiterste best doen tegen Union"

28-05-2023 23:52
37

De neutrale voetbalfan kon het enkel toejuichen en zelfs de aanwezigen op Jan Breydel maalden er niet zo hard om: Club Brugge ging ten onder tegen KRC Genk (1-3) en zette zo de poort open naar een krankzinnig spannende slotspeeldag in de Champions' Play-Off. Daarin zal de titelverdediger het spel eerlijk spelen, verzekert Hans Vanaken.

Ook de ervaren Limburger moet toch even met de ogen knipperen wanneer hij nadenkt over de huidige stand van zaken. "Ik denk dat ik dat in tien jaar eerste klasse nog niet heb meegemaakt." Hier en daar doken de voorbije dagen al complottheorieën op als zou Club de titel het liefst aan Union gunnen, uitgerekend de tegenstander komende zondag. Vanaken veegt die vakkundig in de vuilbak. "Wij gaan ons uiterste best doen tegen Union. Dat mag iedereen verwachten en daar staan we ook voor als Club Brugge", luidt zijn sterke statement.

Het neemt niet weg dat Club haar rol van scherprechter niet helemaal kan vervullen. Enkel thuis tegen Antwerp (2-0) pakte het punten. Ook tegen Genk wilde het niet lukken, ondanks een verdienstelijke prestatie. "Ik denk dat het alle kanten op kon gaan. Zeker na de rust waren we beter dan Genk, en we gaven eigenlijk ook geen al te grote kansen weg", geeft Vanaken zijn analyse. Toch is het verhaal van deze Play-Offs alweer dat Club met lege handen achterblijft, zucht hij.

Hoewel ook de spelmaker zelf niet aan zijn beste seizoen ooit bezig is, zit hij toch alweer aan veertien doelpunten. Dat zorgt voor gemengde gevoelens. "Ik had liever bovenaan gestaan en maar twee doelpunten gemaakt. Persoonlijk is het leuk. Het betekent dat je toch iets goeds gedaan hebt dit seizoen", besluit Vanaken.