Napoli neemt na historisch seizoen afscheid van succestrainer Spalletti

Napoli neemt na historisch seizoen afscheid van succestrainer Spalletti

28-05-2023 23:25

Luciano Spalletti is bezig aan zijn afscheidstournee als trainer van Napoli. Dat bevestigt voorzitter Aurelio De Laurentiis. Volgende week tegen Sampdoria zit de Italiaanse kampioenenmaker voor het laatst op de bank.

Spalletti zal volgens De Laurentiis zijn doorlopende contract niet uitdienen, omdat hij de voorkeur geeft aan een sabbatical. "Als iemand dat zegt, dan is het goed om hem vrij te laten. Hij heeft voor zijn gevoel alles gegeven. Voor hem is de cirkel rond", verklaart De Laurentiis in de Italiaanse pers. "Of ik hem tegen had kunnen houden? Nee, ik wil hem alleen maar bedanken. Hij heeft heeft ons zoveel gegeven."

Spalletti maakte Napoli na 33 jaar weer kampioen van Italië. Kort na het feestgedruis kwam naar buiten dat het niet meer zo lekker liep met De Laurentiis, de machtige voorzitter van de Italiaanse club. Rafael Benítez (clubloos) en Gian Piero Gasperini (Atalanta Bergamo) worden genoemd als zijn voornaamste kandidaat-opvolgers. Benítez stond tussen 2013 en 2015 al aan het roer in het Stadio Diego Armando Maradona.