Tienkoppig Union verknalt titelfeestje Antwerp met doelpunt Puertas in het slot

Tienkoppig Union verknalt titelfeestje Antwerp met doelpunt Puertas in het slot

28-05-2023 15:25
167

Het seizoen is dan toch niet helemaal afgelopen in ons land. Royal Antwerp FC leek goed op weg om de titel te gaan pakken, maar zag een tienkoppig Union in het slot toch nog een belangrijke gelijkmaker scoren en het nog spannend maken op de slotdag van deze competitie: 1-1.

In een kolkende Bosuil was voor de spelers van Royal Antwerp FC duidelijk wat er moest gebeuren: winnen en de titel pakken. Bij Union kon men ook geen beroep doen op Teddy Teuma en Victor Boniface, wat de kansen van de Brusselaars nog wat verkleinde. Toch gaf Union zich niet zomaar gewonnen.

Met enkele goede combinaties kwamen de Brusselaars toch meermaals tot bij het doel van Jean Butez, zonder de Fransman ook echt aan het werk te zetten. Toch waren het de Antwerpenaren die konden scoren na een snelle counter, waarvan Vincent Janssen kon profiteren. Antwerp op voorsprong, de titel weer een stapje dichter bij The Great Old.

Het bleek een stevige klap te zijn voor Union, waar er ineens flink wat twijfel in de ploeg was gekropen, en dat amper nog tot goede aanvallen kwam. Antwerp kon meermaals rustig uitvoetballen en kwam amper nog in de problemen tot de rust.

Bij de rust greep Karel Geraerts in en bracht hij Yorbe Vertessen op het veld, die verdediger Ismael Kandouss verving. Veel beterschap kregen we echter niet. Union had het moeilijk, Antwerp dacht enkel maar aan het houden van die voorsprong en kende daar amper moeite mee.

Iets voor het uur leek het helemaal over en out voor Union, waar Lynen een rode kaart kreeg na een stevige tackle op Jurgen Ekkelenkamp. Een echte voetbalwedstrijd kreeg we uiteindelijk ook niet meer te zien. Veel nervositeit, veel slechte passes en al helemaal geen kansen.

Er leek geen vuiltje aan de lucht en Antwerp leek ook goed op weg naar de titel. Maar daar kwam tien minuten voor tijd verandering in. Vanuit het niets – en met een gelukje – werd Cameron Puertas de grote held van Union door de Brusselaars weer op gelijke hoogte te brengen.