Southampton-trainer over Onuachu (ex-Genk): “Heeft hem geen goed gedaan”

Southampton-trainer over Onuachu (ex-Genk): “Heeft hem geen goed gedaan”

28-05-2023 13:31
12

KRC Genk nam in januari afscheid van haar topschutter en Gouden Schoen. Paul Onuachu trok richting Southampton om er een avontuur aan te gaan in de Premier League. De ploeg van Onuachu moest echter haar meerdere erkennen en degradeert al zeker. 

De spits heeft het moeilijk sinds zijn komst in januari van Genk. Coach van Southampton merkt dit ook op en windt er geen doekjes om. "Ik denk dat het soms moeilijk is om rechtstreeks naar de Premier League te komen en dat het moeilijk is om doelpunten te maken, vooral wanneer je nog moet aanpassen", aldus Ruben Selles.

"Er zijn enkele posities waar je gewoon meer blootgesteld bent, de nummer negen positie is nu eenmaal moeilijk. Waarschijnlijk heeft de verandering van manager hem verder ook geen goed gedaan, we spelen nu toch wat anders. Dat is het voornamelijk", schrijft TribalFootball.

"Meestal als je een speler uit de Belgische of Franse competitie haalt, tenzij het team erg gestructureerd is, hebben ze tijd nodig om zich aan te passen. En dat is gebeurd. Hij heeft waarschijnlijk een andere mening, maar dat is mijn mening."