Antwerp-icoon is klaar voor titelfeest: Ik geef hen 95 procent kans

Antwerp-icoon is klaar voor titelfeest: "Ik geef hen 95 procent kans"

28-05-2023 11:16 Laatste update: 11:53
9

Antwerp kan zondag kampioen spelen als het wint van Union. Laszlo Fazekas zet de champagne al koud. Hij geeft Antwerp maar liefst 95 procent kans. 

"Dit is voor Antwerp een enor-me kans om iets groots te doen", zo vertelt Fazekas aan De Zondag. "Ik geef hen 95 procent kans dat het zal lukken. Ze wonnen al de beker en bewezen ook al dat ze het potentieel hebben om Union te kloppen. Het is niet nodig om extra last op de schouders van de spelers te leggen. Ze zijn volwas-sen genoeg en weten dat als ze win-nen, ze de rest van hun leven zullen kunnen zeggen: ik heb met Antwerp kampioen gespeeld."

De fans zullen cruciaal worden in dit duel. "Het publiek is enorm belangrijk. Het is zot van voetbal en vormt een enorme steun. Door de druk van de supporters kon ik mij destijds meer permitteren. Ik beken dat ik soms een beetje een acteur ben geweest: ik ging makkelijker en met meer gebaren neer en bleef langer liggen", lacht de ex-spits.

Fazekas speelde van 1980 tot 1984 bij Antwerp. Op 111 wedstrijden scoorde hij 38 doelpunten. In het seizoen 1995/1996 was hij ook coach bij Antwerp.