Galtier overtuigd: Ik vind dat ik het verdien om bij PSG te blijven

Galtier overtuigd: "Ik vind dat ik het verdien om bij PSG te blijven"

28-05-2023 11:20

Paris Saint-Germain-trainer Christophe Galtier vindt dat hij het verdient om aan te blijven. Nadat het kampioenschap was binnengehaald, beet hij tegenover de Franse pers van zich af.

De positie van Galtier wankelt - mede door de vroege Champions League-uitschakeling - al geruime tijd. Een gelijkspel tegen Strasbourg (1-1) was voldoende om de landstitel te kunnen vieren. "Persoonlijk vind ik dat ik het verdien om te blijven", zegt de 56-jarige trainer na afloop op het persmoment. "Waarom? Omdat ik alles heb gegeven en er veel energie in heb gestopt. Ik wist hoe we op koers moesten blijven in moeilijke tijden, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak."

Volgens diverse Franse media is PSG op de achtergrond al geruime tijd aan het zoeken naar een nieuwe trainer. "Jullie mogen schrijven wat jullie willen", aldus een geïrriteerde Galtier. "En ondanks alle analyses, vervelende opmerkingen en het gebrek aan respect van sommigen, is er een groot verschil tussen wat de media zeggen en wat ik dagelijks heb meegemaakt met het team tijdens de tweede seizoenshelft."

"Jullie hebben me niet gespaard", spreekt hij het journaille toe. "Maar we zijn kampioen van Frankrijk, we hebben de Super Cup gewonnen..."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!