Nog geen titelfeestje op de Bosuil? Neen, ik zie Antwerp niet winnen

Nog geen titelfeestje op de Bosuil? "Neen, ik zie Antwerp niet winnen"

28-05-2023 10:00
5

Antwerp kan zondag de titel pakken als het thuis Union klopt. Volgens Wim De Coninck gaat dat echter niet gebeuren. Hij verwacht dat Union het feestje verpest. 

"Neen. Ik zie ze niet winnen", zo vertelt De Coninck bij De Zondag. "Omdat de laatste twee wedstrijden niet overtuigend waren en Union een ploeg is die sterker wordt van de agressiviteit en de negativiteit van het thuispubliek. Mocht Teuma niet meedoen, dan is dat een nadeel voor Union, maar ook in Europese wed-strijden tegen sterke tegenstanders is gebleken dat ze dat kunnen oplossen."

Antwerp kan natuurlijk rekenen op de twaalfde man. "De thuissupporters zullen proberen een beslissende rol te spelen, omdat ze het gevoel hebben dat zij die match tegen Genk gewonnen hebben. (lacht) Dat publiek is geweldig, het wacht op de titel en het gaat exploderen, maar het moet opletten dat zich dat nu niet tegen hen keert. Want Burgess, Kandouss, Boniface, dat zijn allemaal beren die in dergelijke omstandigheden beter spelen."

Bij een gelijkspel is er nog geen man overboord bij Antwerp. Het blijft dan sowieso aan de leiding, maar moet de klus volgende week klaren tegen KRC Genk.