Lukaku helpt Inter met bliksemstart en doelpunt aan winst tegen Atalanta

Lukaku helpt Inter met bliksemstart en doelpunt aan winst tegen Atalanta

27-05-2023 23:04
3

Internazionale heeft nog wat vertrouwen opgedaan voor de Champions League-finale tegen Manchester City. De Milanezen wonnen zaterdag met 3-2 van Atalanta Bergamo in de Serie A, waarmee een ticket voor de volgende editie van het miljardenbal werd verdiend.

Inter won eerder deze week al de Coppa Italia door Fiorentina in de eindstrijd te verslaan. De ploeg van Simone Inzaghi kon drie dagen later weer juichen, mede door een bliksemstart. Romelu Lukaku opende al na 39 seconden de score na een combinatie met Lautaro Martínez, Nicolò Barella schoot twee minuten later al de 2-0 binnen. Atalanta knokte zich nog voor rust terug in de wedstrijd via Mario Pasalic.

I Nerazzurri herstelde de marge na 77 minuten. Lautaro Martínez was het eindstation van een vlotte aanval. Luis Muriel liet Andre Onana in de slotfase nog volstrekt kansloos met een geweldige poeier, maar het bleef bij 3-2. Inter staat nu tweede, maar weet zich in ieder geval zeker van een plek bij de beste vier. Atalanta, de nummer vijf, loopt Champions League-voetbal vrijwel zeker mis.

Inter besluit het Italiaanse seizoen volgende week tegen Torino. Daarna wacht op 10 juni in Istanbul de clash met Manchester City.