'Union heeft Taha nog niet beet, Twente mengt zich in de strijd om PEC-revelatie'

'Union heeft Taha nog niet beet, Twente mengt zich in de strijd om PEC-revelatie'

27-05-2023 22:45
2

FC Twente heeft zich nadrukkelijk gemengd in de strijd om PEC Zwolle-talent Younes Taha. Even leek het erop dat de aanvallende middenvelder voor bijna één miljoen euro naar Union Sint-Gillis zou vertrekken, maar de Nederlandse club is daar overheen gegaan. Dat schrijft De Telegraaf.

De twintigjarige Taha werd door PEC-trainer Dick Schreuders en diens assistent Johan Plat ontdekt in het tweede elftal van FC Volendam. Hij bleek vanaf dag één een schot in de roos. In Zwolle maakte de aanvallende middenvelder, die ook op de flanken kan spelen, veel indruk. Taha scoorde het afgelopen seizoen in de Keuken Kampioen Divisie maar liefst veertien doelpunten. 

Taha zou de tweede speler moeten worden van PEC die na de promotie een financiële klapper maakt. Eerder werd Thomas van den Belt al voor 850.000 euro verkocht aan Feyenoord. Er is ook veel interesse in Thomas Beelen, meldt De Telegraaf. De verdediger zat voor de komst van Schreuder nog veel op de bank bij het tweede elftal, maar ook hij maakte een uitstekende ontwikkeling door het afgelopen seizoen.

Twente wordt door diverse media ook in verband gebracht met een andere revelatie uit de Keuken Kampioen Divisie. De Tukkers zijn in de race voor Ruben van Bommel, zoon van Antwerp-coach Mark van Bommel.