Openda scoort zijn 20e voor Lens en evenaart record van iconische spits Boli

Openda scoort zijn 20e voor Lens en evenaart record van iconische spits Boli

27-05-2023 21:57
3

Loïs Openda blijft de gevierde man bij RC Lens en was ook zaterdag weer trefzeker voor de club. Onze landgenoot scoorde zijn twintigste van het seizoen, waarmee hij een record kon evenaren.

In het duel tegen Ajaccio kon Openda vanop de stip voor de 3-0 zorgen en al zijn twintigste competitiedoelpunt voor Lens scoren. Knappe cijfers waarmee de ex-speler van Club Brugge ook het record van Roger Boli kon evenaren.

De iconische Ivoriaanse spits kwam van 1989 tot 1996 uit voor Lens en speelde 229 partijen voor de Franse club. In het seizoen 1993-1994 werd hij ook topschutter in de Ligue 1 met twintig doelpunten in 35 partijen. Sindsdien kon geen enkele Lens-speler ook twintig competitiedoelpunten scoren, tot Openda kwam.

De 23-jarige Rode Duivel had daar echter wel iets meer wedstrijden voor nodig en wist die twintigdoelpunten 'pas' na 37 partijen te pakken. Al heeft hij nog tijd om het record te verbeteren. Zo komt er nog een tweede helft aan tegen Ajaccio en speelt Lens nog één partij tegen Auxerre.