Cercle zegeviert, 'Deila-loos' Standard kan voor vijfde keer op rij niet winnen

27-05-2023 22:33 Laatste update: 22:35
16

Na het vertrek van Ronny Deila heeft Standard in eigen huis geen vuist kunnen maken. In het duel tegen Cercle Brugge ging het pijnlijk onderuit met 0-4.

In de laatste thuismatch van het seizoen deed Standard het zonder Ronny Deila, die volgend seizoen op de bank van Club Brugge zal zitten. Die overgang zorgde ook voor flink wat rumoer en enige druk bij de Rouches, die het aanvankelijk toch moeilijk hadden tegen Cercle.

De bezoekers kenden ook een droomstart en stonden na amper zeven minuten voetballen al op een 0-1 voorsprong dankzij Marcelin. De bezoekers waren bijzonder gretig, maar ook Standard toonde zich en wist enkele kansen te versieren. Onder andere Canak had de 1-1 aan de voet. Hij vergat echter te scoren en zag de eerste helft ook op 0-1 eindigen.

Ook na de pauze waren de doelpunten voor Cercle Brugge en was het – net zoals in de eerste helft – een speler van de Vereniging die voor een vroeg doelpunt kon zorgen. Na amper zes minuten zorgde Kevin Denkey voor de dubbele voorsprong en leek hij Cercle Brugge naar de overwinning te schieten.

Even later stond het zelfs bijna 0-3, maar trapte de Japanner Ayase Ueda over doel. Het was alleszins een stevige opdoffer voor de Rouches, die maar geen vuist meer leken te kunnen maken. Iets na het uur was het helemaal boeken toe voor Standard en zette Abu Francis de 0-3 op het scorebord.

Zelfs een vierde doelpunt leek nog in de maak, maar een mirakel van Arnaud Bodart kon dat voorkomen. Een doelpoging van de vertrekkende Cojko Cimirot kon in het slot ook niet meer voor een eerredder voor Standard zorgen, maar het was wel Ueda die er uiteindelijk nog 0-4 van maakte.