KAA Gent wint ook zijn overbodig duel tegen KVC Westerlo

KAA Gent wint ook zijn overbodig duel tegen KVC Westerlo

27-05-2023 20:08 Laatste update: 20:21
5

KAA Gent heeft wederom een zege geboekt in de Europe Play-Offs. Zaterdag won het de overbodige partij tegen KVC Westerlo met 1-3.

Sinds vorige week was KAA Gent al zeker van de vijfde plaats in de Jupiler Pro League. Er stond zaterdag dan ook niets meer op het spel buiten de eer. Voor de match was er tijd om Chadli te huldigen. De voormalige Rode Duivel speelde zijn 500e duel als prof.

Het was uitgerekend Chadli die zaterdag de score zou openen. Na 23 minuten verlengde hij in één keer een corner in doel. Op zijn 33e is de winger duidelijk nog niet versleten. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Hjulsager maakte al snel gelijk. Op een kwartier van het einde trok Gent het laken naar zich toe. Cuypers maakte de 1-2. Daarna scoorde Tissoudali nog.

KAA Gent telt nu 41 punten. Westerlo blijft steken op 30 punten. Dat zijn evenveel punten als Cercle Brugge en Standard. Die twee ploegen spelen zaterdag nog tegen elkaar in Luik. Het wordt de eerste match voor de Rouches zonder trainer Deila.