Dortmund speelt gelijk en ziet landstitel verdampen op knotsgekke slotdag

27-05-2023 17:34
4

Borussia Dortmund is er zaterdag niet in geslaagd kampioen van de Bundesliga te worden. Die Schwarzgelben waren niet zichzelf in het duel met FSV Mainz 05 en speelden met 2-2 gelijk. Door de nipte zege van Bayern München is de elfde landstitel van Der Rekordmeister op rij een feit.

Die Schwarzgelben begonnen duidelijk met de nodige kampioenszenuwen aan het duel en dat werd hard afgestraft door Mainz. Andreas Hanche-Olsen (ex-KAA Gent) liep slim weg bij een hoekschop en zette de bezoekers na een kwartier spelen op voorsprong met een knappe kopbal. Enkele minuten later kreeg Dortmund een strafschop, maar schoot Haller op Finn Dahmen.

De thuisploeg was ook na de openingstreffer niet helemaal wakker en kreeg nog binnen het halfuur de 0-2 om de oren. Karim Onisowo werd vanaf de linkerkant bediend en kopte binnen. Doelman Gregor Kobel zat met zijn hand nog aan de bal, maar zag deze via de binnenkant van de paal binnenvallen. Dortmund ging met een 0-2 achterstand rusten.

In de tweede helft ging Dortmund iets optimistischer op zoek naar de aansluitingstreffer, maar bleef de verdediging van Mainz potdicht. Na een uur spelen ontstonden grote kansen en werd Malen gewisseld voor Giovanni Reyna. De zeventienjarige Julien Duranville verving Julian Brandt. Na ruim een uur spelen viel de eerste bevrijdende treffer voor Dortmund: Raphaël Guerreiro zorgde voor de aansluitingstreffer.

Na de 1-2 ging het behoorlijk kolken in het Signal Iduna Park. Dortmund kwam maar niet aan de gelijkmaker, maar men kreeg in het stadion in de 80ste minuut te horen dat Köln gelijkmaakte tegen Bayern München. Het zorgde voor een enorme golf aan emotie op het Signal Iduna Park.

Dortmund mocht lang hopen op een landstitel ondanks de nederlaag, maar in de slotfase werd het stadion muisstil: Jamal Musiala zette Bayern weer op voorsprong en dat hield in dat Dortmund twee keer moest scoren in enkele minuten tijd. De gelijkmaker viel in de slotseconde, maar de derde treffer viel niet meer.

Dortmund eindigt het seizoen als nummer twee van de competitie en druipt af, terwijl Bayern met de hakken over de sloot de landstitel pakt. Wel mag Dortmund zich volgend seizoen in de groepsfase van de Champions League melden.