Antwerp, Union of KRC Genk moet hopen dat AS Roma in de Serie A nog stijgt

Antwerp, Union of KRC Genk moet hopen dat AS Roma in de Serie A nog stijgt

26 mei - 22:00
2

In Italië kreeg onlangs Juventus een puntenaftrek van tien punten. Mogelijk heeft dat gevolgen voor de vicekampioen van de Jupiler Pro League. De voorwaarden zijn wel dat AC Milan, Atalanta en AS Roma op de komende twee speeldagen van de Serie A de Belgische competitie 'goedgezind' zijn. En dat AS Roma de Europa League wint.

Voor gesjoemel moest Juventus tien punten inleveren. De Oude Dame donderde zo naar beneden in de stand van de Serie A. Juventus staat niet langer meer op een Champions League-plaats. Italië krijgt voor het Kampioenenbal van volgend seizoen sowieso vier plaatsen. Deze zijn voor de nummers één tot en met vier van de Serie A. Deze ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor de groepsfase van het toernooi.

Kampioen Napoli is al zeker van een Champions League-ticket en ook Lazio mag zich volgend jaar meten met de beste teams van Europa. Inter staat voorlopig derde met 66 punten en lijkt ook naar de Champions League te gaan.

AS Roma moet vierde worden in de Serie A
Voor plaats vier is het momenteel nog spannend. AC Milan telt 64 punten. Dan volgt Atalanta op plaats vijf met 64 punten en AS Roma op de zesde plaats met 60 punten. Voor de vicekampioen van België is het te hopen dat AS Roma uiteindelijk beslag legt op de vierde plaats en straks ook nog de Europa League wint.

Nog te spelen duels in de Serie A:
– AC Milan: Juventus (uit op 28/5) en Hellas Verona (thuis op 04/06)
– Atalanta: Inter (uit op 27/05) en Monza (thuis op 04/06)
– AS Roma: Fiorentina (uit op 27/05) en Spezia (thuis op 04/06)

Het reglement van de UEFA schrijft immers voor dat de Europa League-winnaar van dit seizoen een plaats krijgt in de groepsfase van de Champions League van volgend seizoen. Moest die ploeg zich via de eigen landelijke competitie ook plaatsen voor de Champions League? Dan heeft dat gevolgen voor de voorrondes van het toernooi.

Een van die gevolgen is dat de vicekampioen van België pas begint in de derde voorronde in plaats van in de tweede voorronde van de Champions League. Antwerp, Union of Genk moet dus hopen op goede prestaties van AS Roma de komende weken. AS Roma speelt op 31 mei de finale tegen Sevilla. De Spanjaarden kunnen in eigen land geen Champions League-ticket meer afdwingen en ons land eventueel helpen.

Geen rechtstreeks Champions League-ticket voor België
Na de derde voorronde zijn er voor de groepsfase van de Champions League nog de Play-Offs. In dit stadium stroomt de Belgische landskampioen in. In tegenstelling tot vorig jaar, toen België nog één ploeg rechtstreeks in de groepsfase van de Champions League had. De Belgische deelnemer had normaal zelfs nog een ronde vroeger moeten instromen, maar door de schorsing van Rusland moet dat uiteindelijk niet.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s