'RSC Anderlecht staat niet weigerachtig tegenover vertrek van drie jonkies'

'RSC Anderlecht staat niet weigerachtig tegenover vertrek van drie jonkies'

26 mei - 11:00 Laatste update: 11:33
34

Voor RSC Anderlecht zit het seizoen er al op en kan het dus stevig werken aan de kern voor volgend seizoen. Daar horen ook enkele vertrekkers bij. Zo kunnen enkele spelers uit de eigen jeugdopleiding nog andere oorden opzoeken.

Paars-wit deed de voorbije jaren beroep op enkele jonge spelers, die al bijzonder vroeg van profvoetbal konden proeven. Een definitieve doorbraak kwam er voor enkele van die spelers echter niet. Volgens La Dernière Heure heeft men ook over drie talentvolle spelers besloten dat zij mogelijk vertrekken.

Eén van die spelers is Noah Sadiki, die recent nog in verband werd gebracht met PSV. De flankspeler kreeg onder Felice Mazzu nog speelminuten, maar verdween met de komst van Brian Riemer naar het achterplan. Anderlecht is bereid hem te laten gaan en hoopt nog een anderhalf miljoen euro te kunnen krijgen voor Sadiki.

Goed bod
Daarnaast is er ook nog Killian Sardella, die al jaren wordt bestempeld als een groot talent. Hij kreeg ook al flink wat tijd om door te breken. Een basisplek zat er voor hem echter nooit in. Sardella kan nog bij de club blijven, al sluit Anderlecht een vertrek bij een goed bod niet uit. Dat moet rond de drie miljoen euro bedragen.

Ten laatste kan ook Lucas Stassin nog andere oorden opzoeken. De jonge spits heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij de RSCA Futures en vierde ook al zijn debuut bij de A-ploeg. Riemer verkiest voorin echter andere profielen, waardoor de entourage van Stassin nadenkt over zijn toekomst. De aanvaller heeft ook nog maar een contract tot eind volgend seizoen bij Anderlecht. Een zomers vertrek behoort dus tot de mogelijkheden en aan (buitenlandse) interesse is er alvast geen gebrek.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s