'Anderlecht speelt in Lotto Park, maar onduidelijk hoe lang dat zal duren'

'Anderlecht speelt in Lotto Park, maar onduidelijk hoe lang dat zal duren'

26 mei - 08:40 Laatste update: 13:40
18

RSC Anderlecht speelde afgelopen seizoen matchen in het Lotto Park. Het einde van het sponsorcontract van paars-wit met de Nationale Loterij komt echter steeds dichterbij. De partijen onderhandelen momenteel over een vervolg, maar zijn er tot op heden nog niet uit vanwege complexiteiten. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

30 juni is de vijfjarige samenwerking tussen Anderlecht en de Nationale Loterij voorbij. Paars-wit kreeg 1,35 miljoen als onderdeel van het sponsorpakket. Ook bestond het pakket uit de loge, stoelen, voeding, grote schermen, LED reclame en andere activiteiten.

Maatschappelijk nut

Hoewel er hoop is op een verlenging van het contract, maakt de aard van de Nationale Loterij de deal complex. Die partij is namelijk een overheidsbedrijf met een maatschappelijke doelstelling. Het is dan ook de vraag of het sponsoren van Anderlecht onder die noemer valt. Enerzijds kan Anderlecht jongeren inspireren, anderzijds is het maatschappelijke nut misschien ver te zoeken. Een compromis zou gevonden kunnen worden met een lagere financiële inbreng van de Nationale Loterij.

Gokverbod en oneerlijke concurrentie

Een andere complexiteit is dat er per 1 januari 2025 een gokverbod in België komt. Hoewel de Nationale Loterij daaraan ontsnapt, zorgt het wel voor discussie. Patrick Lefevere, die lid is van de Raad van Bestuur van Anderlecht, sprak al van mogelijke ''oneerlijke concurrentie" voor zijn wielerploeg omdat Soudal Quick-Step niet met Napoleon Games mag samenwerken. Toch is het nog hoog onzeker of dat gokverbod ook echt doorgaat vanwege juridische procedures vanuit de sportwereld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie