'Haaland, Messi, Mbappé... Ik heb me staande kunnen houden'

'Haaland, Messi, Mbappé... Ik heb me staande kunnen houden'

25 mei - 23:30

Matthijs de Ligt heeft geen spijt van zijn overgang van Juventus naar Bayern München. De verdediger is naar eigen zeggen bezig aan een goed seizoen in de Bundesliga en Champions League.

"Dit is in het buitenland wel mijn beste seizoen geweest", aldus de 23-jarige De Ligt in gesprek met Voetbal International. "In de Bundesliga, maar ook in de Champions League tegenover spelers als Erling Haaland, Lionel Messi en Kylian Mbappé heb ik me staande kunnen houden en goed gespeeld. Dat is voor mij de bevestiging dat ik qua persoonlijke ontwikkeling weer op de goede weg ben. Maar uiteindelijk wil je met een prijs in je handen staan. Het landskampioenschap met Bayern moet de kroon op mijn eerste seizoen zijn."

Het seizoen 2018/19 komt echter wel in de buurt van zijn persoonlijke prestaties van het huidige seizoen. "Veel mensen zullen refereren aan mijn laatste jaar bij Ajax, omdat we toen ook de halve finale van de Champions League haalden, kampioen werden en de KNVB Beker wonnen. Er valt dan niet veel meer te halen uit een seizoen."

Bayern München kan nog kampioen worden, maar moet komend weekend hopen op een misstap van koploper Borussia Dortmund tegen FSV Mainz 05. Der Redkordmeister zal daarnaast zelf moeten winnen van 1. FC Köln.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie