Nederlandse beloften krijgen na EK nieuwe coach: Reiziger stapt in vanuit Ajax

Nederlandse beloften krijgen na EK nieuwe coach: Reiziger stapt in vanuit Ajax

25 mei - 19:22

De beloften van Nederland trekken komende maand (net als de Jonge Duivels) naar het EK U21 in Georgië en Roemenië. Dat doen ze met Erwin van de Looi als bondscoach, maar na het toernooi zullen hun wegen scheiden. Michael Reiziger volgt hem op. Dat meldt de KNVB donderdagavond. Zo heeft de coach toch zijn gewilde hoofdtrainerschap nadat hij de deur achter zich dicht trok bij Ajax.

Reiziger werkte als trainer van Jong Ajax en assistent-trainer van het eerste elftal bij de Amsterdammers, waar Alfred Schreuder (ex-Club Brugge) in het eerste deel van dit seizoen de plak zwaaide. Hij stak daar niet onder stoelen of banken dat hij graag een functie als hoofdtrainer zou willen. Bij de beloftenploeg van Oranje tekent hij een contract tot 2025. Hij zal daar dus zitten tot het EK van datzelfde jaar. Reiziger volgt Van de Looi op die de ploeg sinds 2018 onder zijn hoede had en na het EK van dit jaar vertrekt.

"Ik ben blij en vereerd dat ik deze kans krijg", vertelt Reiziger op de site van de KNVB. "Het is een geweldige mogelijkheid om te gaan werken met de grootste voetbaltalenten van ons land. Ik heb natuurlijk veel met jonge voetballers gewerkt, dus die ervaring sluit perfect aan. Uiteindelijk gaat het natuurlijk wel om presteren, dus we gaan er alles aan doen om succesvol te zijn."

Het laatste EK van Van de Looi bij Jong Oranje begint op 21 juni. Ook directeur topvoetbal Nigel de Jong is blij met de komst van Reiziger. "Het is een goede zaak dat een oud-topspeler als Michael zijn kennis en ervaring voor Jong Oranje gaat inzetten. Hij kent de voetballerij, weet wat topsport-mentaliteit inhoudt en is een gerespecteerde naam in binnen- en buitenland."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie