Vandenbempt begrijpt Standard-fans volledig: Not done om erover te liegen

Vandenbempt begrijpt Standard-fans volledig: "Not done om erover te liegen"

25 mei - 19:30
22

Ronny Deila verruilt Standard Luik voor Club Brugge. Op zich is dat al een gevoelige overstap, maar dat de Noor nog geen week geleden suste dat er niets aan de hand was, is bij heel wat Luikse fans in het verkeerde keelgat geschoten. Ook Peter Vandenbempt laakt die uitspraken.

De journalist plaatste zelf al flinke vraagtekens bij dat opmerkelijke interview van Deila. Hij merkt op dat Standard toen al niet langer meer ontkende dat er gesprekken gaande waren met Club Brugge. "Ik begrijp wel dat hij in een zeer moeilijke situatie verzeild zat, want het is hoogst vervelend dat het nieuws over de onderhandelingen werd uitgelekt", verdedigt Vandenbempt Deila in eerste instantie nog enigszins bij Sporza. De Noor had alles natuurlijk liever afgehandeld ná het lopende seizoen.

Toch vergoeilijkt dat zijn aanpak niet. Zonder blikken of blozen ontkennen is "zeer kwalijk voor zijn reputatie", vindt Vandenbempt. "Het is not done om erover te liegen", stelt hij onomwonden. "Er zijn vele manieren om niet in te gaan op de geruchten. Hij zei: "Ik heb hier nog een contract en ben hier gelukkig." Op een paar dagen zal hij gelukkiger geworden zijn bij Club Brugge", smaalt Vandenbempt nog.

Het vreemde aan de hele zaak is dat Deila net grote sier maakte vanwege zijn open en transparante communicatie. "Dat staat haaks op de manier waarop hij dit dossier heeft afgehandeld, al dan niet onder druk van de omstandigheden. Hij komt er toch met een geblutst imago uit, maar lang blijft dat niet hangen in de voetbalwereld", eindigt de journalist cynisch. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie