OFFICIEEL: Standard stelt interim-trainer aan en zoekt naar opvolger van Deila

OFFICIEEL: Standard stelt interim-trainer aan en zoekt naar opvolger van Deila

25 mei - 14:46 Laatste update: 14:50
6

Ronny Deila is niet langer meer de trainer van Standard. Het seizoen van de Rouches is evenwel nog niet afgelopen. Daarom krijgt Geoffrey Valenne in Luik tijdelijk promotie.

Donderdag bevestigde Standard dat Deila Luik achter zich laat en volgend seizoen zal gaan fungeren als T1 bij Club Brugge. Deila neemt ook zijn assist Efrain Juarez mee naar het Jan Breydelstadion.

Standard nam evenwel per direct afscheid van Deila en Juarez, waardoor er een tijdelijke oplossing gezocht moet worden voor de twee resterende matchen van het seizoen. Die is gevonden in de persoon van de 46-jarige Valenne. Die werkt sinds 2018 voor Standard. Eerst was hij jeugdtrainer daarna assistent bij de A-ploeg. 

 Valenne zal Standard moeten klaarstomen voor de duels tegen Cercle Brugge (thuis) en KAA Gent (uit). In beide matchen staat er voor Standard niets meer op het spel. KAA Gent is immers al zeker van de vijfde plaats.

Standard laat weten nu de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer te starten. Voor de trainingen voor volgend seizoen beginnen, wil Standard een opvolger van Deila hebben gestrikt.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie