Lukebakio gratis weg bij Hertha BSC? 'Proflicentie komt in gevaar'

Lukebakio gratis weg bij Hertha BSC? 'Proflicentie komt in gevaar'

25 mei - 13:29 Laatste update: 13:50
5

Komt Dodi Lukebakio volgende zomer gratis op de markt? Die kans bestaat, want Hertha BSC krijgt mogelijk geen proflicentie meer. Dat heeft te maken met de overname door 777 Partners, ook de eigenaar van Standard.

Hertha BSC degradeerde vorige week uit de Bundesliga en staat er ook financieel slecht voor. 777 Partners wil de club redden met een investering van honderd miljoen euro, maar in Duitsland geldt er een regel dat een externe investeerder nooit de meerderheid van de aandelen mag hebben. De Deutsche Fussball Liga (DFL) vermoedt dat 777 Partners die regel wil breken. 

Zolang deze zaak niet is uitgeklaard, komt er helemaal geen nieuw kapitaal bij Hertha. Die club moet bovendien ook nog een lening van veertig miljoen euro terugbetalen. Op 7 juni volgt een zitting bij de licentiecommissie, waarin Hertha moet bewijzen dat het nog fiannciële draagkracht heeft. 

Bij een negatief oordeel zakt Hertha BSC terug naar de Regionalliga. Dat zou een ramp zijn voor de club, want alle spelers zijn dan meteen transfervrij. Lukebakio geniet onder meer interesse van reeksgenoot Freiburg. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie