Lukaku's Coppa Italia: Invallen, felicitaties Anderlecht en jaloers op Courtois

Lukaku's Coppa Italia: Invallen, felicitaties Anderlecht en "jaloers op Courtois"

25-05-2023 11:12 Laatste update: 11:21
1

Romelu Lukaku heeft woensdagavond een derde trofee voor Inter Milan gewonnen toen de Nerazzurri de Italiaanse bekerfinale tegen Fiorentina wonnen. Internazionale, die de trofee voor de negende keer in hun geschiedenis won, won met 1-2 in het Stadio Olimpico in Rome. Het palmares van Lukaku is opnieuw wat opgesmukt.

Verrast door een doelpunt van Nico Gonzalez na slechts drie minuten, draaide Inter de wedstrijd om in de eerste helft. Het aanvalsduo Edin Dzeko en Lautaro Martinez zette druk op de defensie, terwijl Lukaku zijn ploeg vanaf de bank scherp hield.

Lukaku kwam in de 58e minuut in het veld voor Edin Dzeko en was vooral nuttig in de tegenaanval toen Fiorentina op zoek ging naar de gelijkmaker. Zijn beste kans kreeg hij toen Terracciano een krachtig schot uit het midden van het strafschopgebied met moeite kon tegenhouden. Uiteindelijk won Inter met 2-1. Anderlecht heeft Lukaku alvast gefeliciteerd.

Lukaku won inmiddels de Scudetto in 2021 en de Italiaanse Supercup in januari. Na titels met Anderlecht en Inter, het WK voor clubs en een FA Cup met Chelsea hoopt Lukaku over ruim twee weken de Champions League aan zijn prijzenkast toe te voegen. “Ik ben jaloers op de prijzenkast van Courtois”, klinkt het in de Amazon-docu.