Evening Standard: 'Chelsea en Manchester United sturen scout naar Gent voor Orban'

Evening Standard: 'Chelsea en Manchester United sturen scout naar Gent voor Orban'

25 mei - 08:20 Laatste update: 08:27
3

Gift Orban kwam dit seizoen tot indrukwekkende statistieken. De opmars van het talent van KAA Gent is Premier League-clubs niet ontgaan. Machester United, Chelsea en Tottenham Hotspur stuurden scouts naar Gent om de doelpuntenmachine in de gaten te houden, aldus Evening Standard.

De nog maar 20-jarige Nigeriaanse spits speelt sinds januari in de Jupiler Pro League na de transfer vanuit Noorwegen (Stabaek). Dat is pasgeleden, maar toch speelde Orban lang genoeg in de Jupiler Pro League om zich in de kijker te spelen van een aantal Europese topclubs.

Orban heeft nog een contract tot en met 2027 in Gent en dat betekent dat clubs met belangstelling niet met een mager bod langs hoeven te komen. Ook zou Orban de voorkeur hebben om zich langer te blijven ontwikkelen in de Jupiler Pro League en later pas een transfer te maken.

Orban maakte meer goals dan dat de aanvaller wedstrijden speelde. In de Jupiler Pro League maakte de spits 9 goals in 10 matchen, in de Conference League 5 goals in 6 matchen en in de Play-Offs 2 maar liefst 6 goals in 4 matchen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s