Na leuke pot voetbal verdelen Brighton en Manchester City de punten

24-05-2023 23:03
3

Manchester City en Brighton & Hove Albion deelden de punten op een zeer boeiende woensdagavond in de Premier League. In een bloedstollende kraker met twee afgekeurde goals en een werelddoelpunt kon geen van beide teams aan het langste eind trekken.

Manchester City begon bijna op volle oorlogssterkte dus met Kevin De Bruyne in de basis. Doelman Ederson ontbrak. In een aangename eerste helft schoten de kansen als paddenstoelen uit de grond. In de beginfase kopte Haaland een voorzet van Phil Foden net over het Brighton-doel. In de 25ste minuut was hetzelfde duo belangrijk voor City en mocht het Engelse talent op aangeven van Haaland de 0-1 intikken.

Iets minder dan tien minuten later schoot Brighton-aanvaller Kaoru Mitoma de bal tegen de touwen, maar het doelpunt van de voormalige speler van Union werd afgekeurd vanwege een handsbal. Een goal van The Seagulls hing in de lucht en in de 39ste minuut was het wel raak  De negentienjarige Julio Enciso verraste doelman Stefan Ortega met een weergaloze poeier en zette zijn team op gelijke hoogte.

Na de pauze verwaterde de partij. In de 80e minuut deed Haaland de netten nog trillen. De Noor deed wat hem in de beginfase niet lukte en kopte een voorzet binnen. De VAR zag evenwel dat Haaland zijn tegenstander aan het shirt trok en het feest ging niet door, waardoor het 1-1 bleef en de twee ploegen de punten deelden. Na de pauze werd De Bruyne vervangen.