Inter kent perfecte repetitie voor CL-finale, Lukaku wint de Italiaanse beker

24-05-2023 22:57
1

Internazionale heeft woensdagavond voor het tweede jaar op rij de Coppa Italia binnengehaald. In een spannende wedstrijd tegen Fiorentina werd het uiteindelijk 1-2. Lautaro Martínez was wederom de grote man met twee doelpunten. Romelu Lukaku viel na de rust in.

Bij Internazionale begon Lukaku op de bank. Bij Fiorentina begon Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge) in de basis. Voor beide ploegen was de finale een generale repetitie op een Europese eindstrijd. Fiorentina speelt de Conference League-finale, Internazionale die van de Champions League.

Voor de ploeg van trainer Simone Inzaghi kende de wedstrijd een waar horrorbegin. Nicolás González werkte de bal na drie minuten spelen al achter bekerdoelman Samir Handanovic. Een spannend duel volgde met kansen aan beide kanten. Inter stelde orde op zaken in de 29e minuut via Lautaro Martínez, 1-1.

Nog voor rust zette Martinez tot zijn enorme blijdschap de 1-2 op het scorebord. Daarna bleef het kansen regenen, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord, ook niet door invaller Lukaku.

Beide teams spelen nog twee competitiewedstrijden voor ze hun Europese finale zullen aanvangen. Fiorentina speelt in de Serie A in principe nergens meer voor en kan zich focussen op de Conference League-finale tegen West Ham. Voor Internazionale is bij een overwinning op Atalanta het Champions League-ticket van volgend jaar ook weer binnen. Dra speelt Inter de finale van de Champions League tegen Manchester City.