Courtois met cruciale redding, Rodrygo bezorgt Real Madrid alsnog zege

24-05-2023 21:29

Real Madrid heeft woensdag een goede zaak gedaan in de strijd om de tweede plaats in La Liga. Het won met 2-1 van Rayo Vallecano na een spannende slotfase.

Voor de start van de wedstrijd hielden spelers van beide teams een spanddoek vast, waarmee ze steun betuigden aan de afwezige Vinícius Junior. De Braziliaan van Real Madrid, die racistisch werd bejegend in het duel met Valencia, ontbrak niet vanwege een schorsing, maar door een blessure.

De wedstrijd van woensdagavond kende een rustige start, waarin Vallecano de thuisploeg onder druk zette. Beide elftallen kwamen niet tot grote kansen en hielden het bij enkele plaagstootjes. In de twintigste minuut gaven de Madrid fans een mooi eerbetoon door te klappen en de naam te scanderen van Vinícius, die met rugnummer 20 speelt.

In de 31ste minuut was het Real dat het heft in handen nam door Karim Benzema. De Franse spits scoorde de 1-0 uit een vlijmscherpe combinatie met Federico Valverde, terwijl de spelers van de uitploeg niet aan het opletten waren. De spelers van Rayo dachten dat ze de bal terug zouden krijgen uit een scheidsrechtersbal, maar kregen dit niet en waren verrast door de aanval van de thuisploeg. Net voor rust kreeg Real nog een grote kans met Rodrygo, maar de Braziliaan struikelde over zijn eigen benen.

Coach Carlo Ancelotti zette de verdediging van Madrid in de rust op scherp, waarop een gematigd begin van de tweede helft volgde. De Koninklijke was aanvallend flauw en leek tandloos voor het doel van Vallecano. De Madrilenen werden hiervoor in de slotfase bestraft door de bezoekers. Via voormalig Madrid-speler Raul de Tomas kwam de uitploeg op gelijke hoogte. De nummer tien van La Liga kwam nog een keer dichtbij via Fran Garcia, maar Thibaut Courtois redde Madrid van een nederlaag in eigen huis.

Die redding van Courtois blijft nog wel even nadreunen bij Vallecano, want in de slotminuten was het Real, dat aan een gelijkspel ontsnapte via Rodrygo. De buitenspeler scoorde op aangeven van Dani Ceballos en zorgde ervoor dat ze in Madrid op een tweede plek afkoersen. Het gat met de stadsrivaal uit Madrid bedraagt twee punten in het klassement, maar Atlético speelde een match minder. Eden Hazard bleef op de bank.