Man United kan CL-ticket pakken: We zijn bezig met een project

Man United kan CL-ticket pakken: "We zijn bezig met een project"

24 mei - 17:45

Erik ten Hag wil donderdagavond een Champions League-ticket veiligstellen met Manchester United. The Mancunians moeten op Old Trafford zien af te rekenen met Chelsea. 

Als United wint, dan gaat het Newcastle United voorbij en lonkt de vierde top-drie notering in de laatste tien seizoenen. "Het is duidelijk. We willen elk duel winnen, daar richten we ons het hele seizoen op en dat geldt ook voor donderdag. We willen winnen, dominant voetbal spelen en de klus klaren", zegt Ten Hag op de persconferentie. 

"Wij willen ons met de beste teams meten, dan moet je in de Champions League zijn", vervolgt Ten Hag. "Het is niet makkelijk om in de Premier League bij de eerste vier te eindigen, veel clubs strijden daarvoor en menen dat ze daar thuis horen. Wij zijn er daar één van."

Het zou voor Ten Hag een flinke opsteker zijn als hij in zijn eerste seizoen Champions League-kwalificatie afdwingt. Hij won al de League Cup met zijn ploeg en staat ook in de finale van de FA Cup. "Of we nu qua prestaties voor liggen op schema? Dat laat ik aan andere mensen over. We zijn bezig met een project. We willen terug naar de top en om de prijzen meedoen. Eén prijs hebben we al veroverd en we gaan in goede richting, maar goed is nog niet goed genoeg."

Ten Hag kan tegen Chelsea vermoedelijk weer beschikken over Marcus Rashford. "Daar lijkt het wel op. Hij traint sinds dinsdag weer mee. Hij oogt fit, maar we wachten de training van vandaag nog even af." De al langer geblesseerden Lisandro Martínez en Donny van de Beek ontbreken nog wel.

Ten Hag liet zich niet in de kaarten kijken wat betreft de vermeende interesse in Neymar. United zou in gesprek zijn met de Braziliaanse ster, die mag vertrekken van Paris Saint-Germain. "Als we nieuws hebben, dan horen jullie dat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie