'Barcelona kan vertrek Gavi tegenhouden na groen licht van La Liga'

'Barcelona kan vertrek Gavi tegenhouden na groen licht van La Liga'

24 mei - 17:30
1

La Liga heeft de contractverlengingen van FC Barcelona-spelers Gavi en Ronald Araújo goedgekeurd. Het tweetal leek af te stevenen op een transfervrij vertrek bij de landskampioen, maar mag nu toch geregistreerd worden, meldt het Spaanse Jijantes.

Het Spaanse competitiebestuur draaide eerder in het jaar de contractverlenging van Golden Boy Gavi terug, omdat Barcelona buiten het salarisbudget handelde. Daardoor behield de Spaanse middenvelder, eveneens Araújo, zijn jeugdcontract waardoor hij aankomende transfervrij zou zijn. Bayern München en Chelsea lagen op de loer voor Gavi, die een cruciale rol speelde in het kampioenschap van Barcelona. Onder aanvoering van rots in de branding Araújo behaalde Blaugrana de 27ste landstitel in de clubsgeschiedenis.

Nu kan Barcelona ongestoord zijn gang gaan in de contractverlengingen van het tweetal uit eigen opleiding. Naast sleutelfiguren Gavi en Araújo is Barça ook bezig geweest met het contract van Alejandro Baldé, die nu over een afkoopclausule van één miljard euro beschikt. De ervaren routiniers Jordi Alba en Sergio Busquets vertrekken na dit seizoen bij de Catalanen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s