'Beloftenploegen zorgen voor probleem: Eleven zendt wedstrijden niet meer uit'

'Beloftenploegen zorgen voor probleem: Eleven zendt wedstrijden niet meer uit'

24 mei - 16:16
30

Komend seizoen spelen er met Club NXT, SL16 FC, RSCA Futures en Jong Genk opnieuw vier beloftenploegen in de Challenger Pro League. De fans van die ploegen zullen hun team in thuismatchen echter niet aan het werk kunnen zien op televisie.

Het behoud van de vier ploegen heeft bij Eleven Sports namelijk voor een probleem gezorgd. De rechtenhouder van het Belgische voetbal weigerde vorig seizoen al de productiekosten voor die ploegen op zich te nemen, waardoor Club Brugge, Standard, RSC Anderlecht en KRC Genk moesten bijpassen om die wedstrijden te laten uitzenden. Dat zal volgend seizoen niet meer gebeuren.

Bij Le Soir klinkt het namelijk dat die vier ploegen niet langer bereid zijn om voor de kosten op te draaien. Het zou om enkele honderdenduizenden euro's per jaar gaan, wat de ploegen in kwestie te gortig vinden. Al zeker omdat deelname aan de Challenger Pro League de ploegen ook één miljoen euro kost.

Eleven en de Pro League hebben dan ook besloten om de thuiswedstrijden van de vier beloftenploegen niet langer uit te zenden. Dat betekent ook dat fans van bijvoorbeeld Beerschot, SK Beveren en Lierse SK hun ploeg niet aan het werk kunnen zien in uitwedstrijden tegen die ploegen. De uitwedstrijden van de vier beloftenploegen worden naar verluidt wel nog steeds uitgezonden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s