Tedesco roept op om Koning Boudewijnstadion rood te kleuren: Steun echt gevoeld

Tedesco roept op om Koning Boudewijnstadion rood te kleuren: "Steun echt gevoeld"

24 mei - 15:43
3

Nadat alle Europese competities afgesloten zijn, mogen de Rode Duivels nog niet meteen op vakantie. Midden juni staat er namelijk nog een tweeluik op het programma in het interlandvoetbal. Domenico Tedesco hoopt vooral van zijn eerste thuiswedstrijd een groot feest te maken.

Via hun officiële kanalen roepen de bondscoach en de Belgische voetbalbond de supporters op om massaal én in het rood naar het Koning Boudewijnstadion af te zakken, wanneer de Rode Duivels op 17 juni Oostenrijk partij geven. Die eerste voorwaarde lijkt al in vervulling te zullen gaan. Tot nu toe verloopt de ticketverkoop namelijk bijzonder goed, met al 35.000 gegadigden.

Verder moet het Koning Boudewijnstadion niet zomaar gevuld zijn, maar simpelweg kolken. Daarom zou iedereen in het rood naar de Heizel moeten afzakken. Het is Tedesco zelf die de oproep lanceert. "Zowel in Zweden als in Duitsland heb ik de steun van onze supporters echt gevoeld. Er is mij gezegd dat de sfeer in Brussel nog beter is. Ik kijk dan ook heel erg uit naar mijn Belgisch debuut. We willen tegen Oostenrijk een nieuwe stap richting het EK in 2024 zetten. De steun van de supporters is dan meer dan welkom", verklaart hij.

Na het thuisduel met Oostenrijk volgt drie dagen later een verplaatsing naar Estland. Beide partijen kaderen in de kwalificatiecampagne voor Euro 2024. De Belgen startten die alvast uitstekend, met winst bij Zweden (0-3).

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie