'Standard zet alles op alles om Deila te houden, recordloon moet Noor overtuigen'

'Standard zet alles op alles om Deila te houden, recordloon moet Noor overtuigen'

24 mei - 15:26
2

De toekomst van Ronny Deila beheerst het Belgische voetbal dezer dagen. De Noor zou op weg zijn naar Club Brugge, maar huidige werkgever Standard Luik wil dat niet zonder slag of stoot laten gebeuren.

Integendeel, De Rouches doen er alles aan om Deila langer aan boord te houden. Volgens Het Nieuwsblad wil eigenaarsgroep 777 Partners daar ook financieel een inspanning toe leveren. Deila heeft namelijk een nieuw contractvoorstel gekregen, waarin hij zijn loon gevoelig verhoogd zou zien. Het bedrag zou zelfs het recordsalaris ooit op Sclessin benaderen, dat van Michel Preud'homme enkele jaren geleden.

Of dat bod Deila zal overtuigen, is echter maar zeer de vraag. Club Brugge lijkt zijn voorkeur te genieten. Blauw-Zwart staat de laatste jaren hoger aangeschreven en  is bovendien van plan om fors te investeren tijdens de zomermercato. Dat zou op Standard wel eens kunnen tegenvallen. Hoe dan ook zit Deila momenteel gevangen tussen twee vuren. Voor het einde van de Play-Offs wordt er geen uitsluitsel verwacht, maar in tussentijd regent het wel vragen over zijn toekomst.