Ik zie het somber in voor Genk, ik geef ze nog vijf procent kans op de titel

"Ik zie het somber in voor Genk, ik geef ze nog vijf procent kans op de titel"

24 mei - 14:31
26

Na een razend spannend seizoen volgt mogelijk deze zondag de apotheose van de Jupiler Pro League. Als Royal Antwerp FC van Union Saint-Gilloise weet te winnen, is het voor het eerst in 66 jaar landskampioen. Anders valt de beslissing op de slotspeeldag. Voor KRC Genk is intussen een half mirakel nodig, beseft ook Patrick Goots.

Na hun 1-1-gelijkspel tegen Union hebben de Genkenaars hun lot niet meer in eigen handen. Een eigen zes op zes is een must, en dan nog is de kans bestaande dat de titel elders terechtkomt. Goots ziet de favorietenrol dan ook bij Antwerp liggen. "Ik geef hen 60%, Union 35% en Genk 5% kans", schat hij de verhoudingen in bij Het Belang van Limburg.

Genk hoeft dus niet al te veel hoop meer te koesteren. "Voor de Limburgers zie ik het somber in. Het zal al niet makkelijk zijn om te winnen in Brugge, dat in zijn laatste thuiswedstrijd iets wil neerzetten voor de fans", voorspelt de oud-aanvaller. Vorige zondag ging Antwerp nog ten onder op Jan Breydel met 2-0.

Daarnaast speelt er nog een andere factor mee, aldus Goots. "Ook hebben de Genk-spelers zondag een tik gekregen na die match tegen Union, omdat ze wisten dat ze absoluut moesten winnen." Wouter Vrancken liet na afloop van die partij alvast verstaan dat er nu 'speciale dingen' moeten gebeuren om alsnog de champagne te mogen ontkurken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie