Castro-Montes kiest Trésor als uitblinker, Kums en Tissoudali houden het Gents

Castro-Montes kiest Trésor als uitblinker, Kums en Tissoudali houden het Gents

24 mei - 14:16
4

Met het einde van het seizoen in zicht moet er ook gestemd worden voor de trofee van 'Profvoetballer van het Jaar'. Drie spelers van KAA Gent, meer bepaald Alessio Castro-Montes, Sven Kums en Tarik Tissoudali, geven graag inzage in hun stemgedrag.

Het Nieuwsblad ging even langs in de Ghelamco Arena om het drietal aan de tand te voelen. Zij kregen eerst onder meer de vraag welke jongeling uit de Jupiler Pro League volgens hen de grootste carrière tegemoet gaat. Kums zet in op ploegmaat Joseph Okumu, terwijl Castro-Montes en Tissoudali dezelfde mening zijn toegedaan: volgens hen wordt Bilal El Khannouss de volgende ster met Belgisch verleden.

Als slotvraag polst HNB hen naar wie het zou verdienen om de 'Profvoetballer van het Jaar' te worden. Opnieuw kleurt de keuze van Kums Gents: Hugo Cuypers. Die stevent af op de topschutterstitel in ons land. Tissoudali denkt ditmaal eveneens aan een ploeggenoot, weliswaar een andere: Julien De Sart. Tot slot wijst Castro-Montes naar Mike Trésor als hoofdkandidaat. "Met zijn statistieken", luidt zijn argumentatie. Trésor trapte dit seizoen al onder meer 23 assists, een record in de JPL. Eerder deze week won de uitblinker van KRC Genk al de Ebbenhouten Schoen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie