OFFICIEEL: Bakayoko ziet coach vertrekken, Van Nistelrooij neemt afscheid van PSV

OFFICIEEL: Bakayoko ziet coach vertrekken, Van Nistelrooij neemt afscheid van PSV

24 mei - 13:28 Laatste update: 13:31
5

Ruud van Nistelrooij vertrekt per direct bij PSV. De trainer voelt te weinig draagvlak in het Philips Stadion, valt te lezen in een statement.

Van Nistelrooij voerde de afgelopen weken diverse gesprekken met de club 'over interne zaken', legt PSV uit. Aanvankelijk werd besloten om na de Eredivisie-topper tegen AZ, waarin de Eindhovenaren de tweede plaats verdedigen, verder te praten. Van Nistelrooij klopte woensdagochtend echter aan met het nieuws dat hij per direct vertrekt. De oud-topspits voelt te weinig draagvlak binnen de club om langer door te gaan, klinkt het.

Aanstaande zondag neemt assistent Fred Rutten (ex-RSC Anderlecht), op verzoek van de directie, tijdelijk de rol van hoofdtrainer over. 'PSV betreurt Van Nistelrooij zijn besluit en is dankbaar voor het winnen van de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker dit seizoen en hoopt het voetbaljaar af te sluiten met het behalen van de tweede plaats', schrijft de club.

Wrijving
De laatste dagen kwamen er verhalen naar buiten dat bepalende spelers, onder wie Xavi Simons en Luuk de Jong, kritiek hadden geuit op het functioneren van Van Nistelrooij. Het clubicoon was bezig aan zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke. De winst van de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker konden echter niet verbloemen dat er het hele jaar twijfels waren over het spel. Ook in de technische staf zou wrijving zijn ontstaan

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie