'Nieuwe transfersoap rond Mbappé dreigt: PSG-ster wil clausule niet lichten'

'Nieuwe transfersoap rond Mbappé dreigt: PSG-ster wil clausule niet lichten'

24 mei - 12:31

Het sterrentrio van Paris Saint-Germain dreigt volledig uiteen te vallen. Waar Lionel Messi en Neymar deze zomer al kunnen vertrekken, moet de Franse topclub opnieuw alle zeilen bijzetten om Kylian Mbappé wel te behouden. Dat meldt L'Équipe.

De 24-jarige ster maakte in mei vorig jaar een einde aan een langdurige transfersoap. Hij bedankte Real Madrid voor de interesse en verlengde zijn contract bij PSG. In tegenstelling tot eerdere berichten tekende Mbappé echter bij tot medio 2024, met de optie voor nog een seizoen. Die clausule kan tot eind juli gelicht worden en Mbappé moet zelf óók instemmen. De kans dat hij dat doet is bijzonder klein, stelt L'Équipe.

Daarmee dreigt opnieuw een periode van onzekerheid over de toekomst van Mbappé. De 24-jarige aanvaller lijkt PSG onder druk te willen zetten om werk te maken van serieuze versterkingen. Ook vertelde hij eerder al zich niet helemaal senang te voelen in de speelwijze van coach Christophe Galtier, aangezien hij vaak als diepe spits speelt. Bij Les Bleus geniet hij meer vrijheid naast een targetman als Olivier Giroud.

Ondanks de contractperikelen is PSG niet van plan om Mbappé deze zomer te verkopen. Er is goede hoop dat de sterspeler opnieuw besluit om te verlengen, maar clubs als Real Madrid zullen weer op de loer liggen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie