Openda richting AC Milan? ‘Misschien wel de belangrijkste transfer’

Openda richting AC Milan? ‘Misschien wel de belangrijkste transfer’

24 mei - 10:59
5

Loïs Openda, ex-Club Brugge, staat volgens La Gazetta stevig in de belangstelling van AC Milan. ‘De Rode Duivel van Lens is snel, scoort doelpunten en wil in de Champions League spelen: hij kost 25 miljoen’, luidt het in de krant. 

Ze noemen hem de man met de lage sokken. Openda is momenteel een van de namen waar Milan het meest naar kijkt en, in sommige opzichten, zelf de belangrijkste. In de afgelopen weken zou er volgens La Gazetta een consensus bereikt zijn binnen AC Milan, dat Openda misschien wel dé belangrijkste transfer voor hen kan zijn. 

Milan zoekt een spits, zo niet twee, met een duidelijke identiteit: onder de 25 of ervaren, fysiek of snel, getest of met groeimarges. Het is moeilijk voor Milan om op de voetbalmarkt 50 of 60 miljoen uit te geven aan één spits.

Lois Openda is geliefd omdat hij uit 2000 komt, scoort en een voetbal van hoog tempo, versnelling, intensiteit brengt: in 2021-22 maakte hij negentien doelpunten voor Vitesse, in Nederland, en in dit seizoen scoorde hij er opnieuw negentien, met Lens, in Frankrijk. De Franse ploeg, zo lezen we, zou rond de 25 miljoen euro vragen voor zijn diensten.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie