Albert over Lang (Club Brugge) en Alderweireld (Antwerp): “Gebrek aan respect”

Albert over Lang (Club Brugge) en Alderweireld (Antwerp): “Gebrek aan respect”

24 mei - 10:44
62

Club Brugge kon zondag voor het eerst punten halen in de Champions’ Play-offs. The Great Old kon een uitstekende zaak doen in het klassement, maar Antwerp bleef teleurgesteld achter in het Jan Breydel. Achteraf werd er misschien wel nog meer geschreven over de woordenwisseling tussen Noa Lang en Toby Alderweireld

Nadat Lang op de bal was gaan staan, kreeg de Nederlander een duw van de voormalige Rode Duivel, alvorens terug te slaan. Op de set van La Tribune waren de analisten verdeeld over de noodzaak van dergelijke ‘provocerende’ gebaren in stadions.

"Het is een totaal gebrek aan respect voor de tegenstander," Philippe Albert. Ook Nicolas Frutos gelooft dat dit niet thuishoort op een voetbalveld. "Je weet dat de tegenstander zich in een stressvolle situatie bevindt. Je moet sportief respect hebben. Het is te gemakkelijk om dat te doen als je voor staat, dus je moet het ook doen als je verliest", aldus Frutos.

Borsellino van zijn kant was meer verdeeld. "Vanuit pedagogisch oogpunt, als ik bijvoorbeeld coach zou zijn van een jeugdteam, zou ik dit soort gebaren niet willen zien. Aan de andere kant heb ik er als toeschouwer geen moeite mee”, geeft Borsellino aan. "Zijn reactie is onnodig. Het is frustratie. Het gebaar van Lang was natuurlijk net zo zinloos, maar het was geen fatale afloop", concludeerde Cécile De Gernier.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s