Deceuninck over Deila, Standard en Club Brugge: “Het zou een enorme klap zijn”

Deceuninck over Deila, Standard en Club Brugge: “Het zou een enorme klap zijn”

24 mei - 10:13
5

Het is nog de vraag of Ronny Deila bij Standard blijft… De geruchten stapelen zich op rond een mogelijke overstap richting Club Brugge. Ook Deila leek de overstap niet helemaal uit te sluiten. Na een goed seizoen, ondanks een mindere Europe play-off, heeft Luik veel te verliezen als het Deila moet laten gaan. Dat zegt Benjamin Deceuninck in La Tribune.

"Hij zegt niet 'nee, ik blijf altijd', en dat is iets wat benadrukt moet worden. Ik heb de indruk dat hij niet zeker is dat hij zal blijven. Als het management, 777 Partners, hem wil houden, zullen ze moeten laten zien dat ze ambitie hebben”, klinkt het in La Tribune. “Het moet ambitie tonen, vooral dan in de transfers, om een sterkere groep te vormen dan de huidige.”

“Dit jaar was het niet genoeg om in de top vier te spelen, of zelfs de top zes voor volgend jaar. We zullen de kern van het team moeten versterken en er zijn nog veel onzekerheden”, aldus Deceuninck. Hij vraagt zich ook af wie er dit jaar bij het kernteam van Deila blijft. “Ik denk dat er nog veel vragen zijn over de Standard van volgend jaar. Ze moeten kunnen voortbouwen op wat er dit jaar is bereikt en niet weer een stap of twee achteruit zetten. Anders zou het verspilde tijd zijn.”

“Die fameuze overgangsjaren, op een bepaald moment is het geen overgang meer. Standard nestelt zich, volgens Deceuninck, stilletjes aan in de onderbuik in het klassement en dat is niet goed voor de grote Belgische clubs die andere ambities hebben dan dat. "Het zou dan ook een grote klap zijn (mocht hij vertrekken) en dan moeten de spelers die overblijven weer wennen aan een nieuwe coach. Met dezelfde filosofie, of niet. Ik kan me voorstellen dat de directie zich al die vragen stelt. Het wordt cruciaal om een coherent antwoord te bieden op alles wat er dit jaar is neergezet.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s