“Voor de Bruyne zou het een Ballon d’Or zijn zoals Modric die ooit kreeg”

“Voor de Bruyne zou het een Ballon d’Or zijn zoals Modric die ooit kreeg”

24 mei - 09:59
4

Kevin De Bruyne plaatste zich vorige week met Manchester City voor de finale van de Champions League. Zo’n finale is ongetwijfeld een criterium dat in rekening genomen wordt bij de uitreiking van de Ballon d’Or. In dit (wat voorbarige) debat heeft Benjamin Deceuninck een vrij onbevooroordeelde mening, zoals hij toegeeft, ook al houdt hij niet echt van deze totaal individuele trofee.

Volgens Deceuninck zijn zowel De Bruyne als Erling Haaland dé grote kanshebbers. “Haaland liet vorig jaar zien dat hij kon scoren zonder De Bruyne, De Bruyne liet zien dat hij veel assists kon geven zonder Haaland”, klinkt het in La Tribune. “Maar dit jaar stond het gelijk. Wie had de ander meer nodig? Dat is een moeilijke vraag. Ik weet niet of we het antwoord echt hebben."

“Ik denk dat het nog wat vroeg is voor Haaland, maar voor De Bruyne zou het zoiets zijn als een Ballon d'Or voor alles wat hij de afgelopen seizoenen heeft gedaan. Hij is al die jaren consistent geweest bij Manchester City. Een beetje zoals Luka Modric destijds kreeg”, maakt Deceuninck de vergelijking. 

“Ik denk dat het een mooi jaar is om een speler te belonen die de laatste paar seizoenen sterk is geweest en dit seizoen de treble kan winnen met zijn club. Het is gewoon mijn mening, ik weet niet zeker of het de juiste is en het is hier niet helemaal objectief, want er is nog steeds een Belg bij betrokken."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie