Sporteconoom Lagae: Antwerp kan grootste club Vlaanderen worden, groter dan Club

Sporteconoom Lagae: "Antwerp kan grootste club Vlaanderen worden, groter dan Club"

24 mei - 07:55 Laatste update: 10:24
57

Royal Antwerp FC en Union SG zijn de twee grootste kanshebbers op de titel. Dat is misschien niet de titelstrijd die een paar jaar geleden het meest voor de hand liggend was. Sporteconoom Lagae gaat in op de kans dat Antwerp dit niveau in de toekomst kan vasthouden.

"Als je dit vijf jaar geleden aan eender welke bestuurder van Anderlecht of Standard had voorspeld, ze hadden je gek verklaard", vertelde de sporteconoom aan Het Nieuwsblad over de twee grootste titelkanshebbers.

"Als Antwerp zijn stadion nog kan uitbouwen, denk ik dat 25.000 tot 30.000 toeschouwers geen probleem zouden hoeven te zijn", zei Lagae over een mogelijke uitbreiding van het stadioncomplex.

Met een stad van meer dan een half miljoen inwoners hebben ze een zeer grote rekruteringsbasis. En met hun economie… In theorie zouden ze de grootste club van Vlaanderen moeten kunnen worden, groter dan Club Brugge", aldus Lagae over de mogelijkheden van Antwerp om uit te groeien tot de grootste club van Vlaanderen.

Antwerp staat zondag tegenover Union SG. Mocht Antwerp die match winnend afsluiten, dan is de Great Old de nieuwe kampioen van de Jupiler Pro League.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie