'G5 in gevaar voor Anderlecht, met deze trend tv-gelden naar Union'

'G5 in gevaar voor Anderlecht, met deze trend tv-gelden naar Union'

24 mei - 07:15 Laatste update: 08:01
15

RSC Anderlecht dreigt uit de G5 te vallen. Paars-wit eindigde op de 11e plek van de Jupiler Pro League en is daarmee de laagst geklasseerde club van de Grote Vijf. Union SG kan Anderlecht uit de G5 stoten als deze trend doorzet. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De G5 bestaat uit Club Brugge, Royal Antwerp FC, KAA Gent, KRC Genk en dus Anderlecht. Deze top 5 wordt elke 5 jaar berekend en is bepalend voor hoeveel tv-gelden een club krijgt. De berekening gebeurt door alle eindklassementen bij elkaar op te tellen. Een 11e plek van Anderlecht is dus niet wenselijk om hoog in dit klassement te eindigen.

Daarnaast is Union in opmars na promotie en strijdt de club dit jaar zelfs om titel. Vorig jaar werd Union ook 2e in het eindklassement van de reguliere competitie. Door sterke eindklasseringen van Union, komt de positie van Anderlecht in gevaar. Anderlecht kan namelijk voorbijgesneld worden door de ploeg van Karel Geraerts voor de volgende berekening van de G5.

Antwerp voert de lijst aan van Play-Offs 1 en voetbalt zondag tegen nummer 2 Union SG. Als Antwerp wint, dan is het kampioenschap voor de ploeg van trainer Mark van Bommel binnen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie