Scorende Club Brugge-huurling Larin smeert Barcelona nederlaag aan

23-05-2023 23:56
3

In Spanje heeft Real Valladolid dinsdag voor een stuntje gezorgd. Door onder meer een doelpunt van Club Brugge-huurling Cyle Larin won het met 3-1 van FC Barcelona

Barcelona trad aan zonder de geblesseerde Pedri en begon met spelers als Sergio Busquets, Ousmane Dembélé en Jordi Alba op de bank. Tegenstander Valladolid kwam in de tweede minuut al op een 1-0 voorsprong. Uit een scherpe voorzet van Darwin Machis was het Barcelona-verdediger Andreas Christensen die de bal in eigen doel werkte met een indrukwekkende duikkopbal die deed denken aan Robin van Persie.

Voor Valladolid werd het dubbel feest in de 22ste minuut toen de scheids een penalty gaf na een overtreding van Eric Garcia. De penalty werd zuiver ingeschoten door Larin en zo verdubbelde de thuisploeg de score.

Na rust kwam er een scherper Barcelona uit de kleedkamer, maar alsnog was het spel niet goed genoeg van de landskampioen. Dembélé en Franck Kessie kwamen er nog in om het tij te keren, maar het was uitgerekend Valladolid dat juist de score verder uitbreidde. De nummer zeventien van La Liga zag via Plata de 3-0 op het scorebord komen.

In de 84ste minuut deed Lewandowski nog wat terug voor Barcelona nog iets terug na een prachtige assist van Frenkie de Jong. De wedstrijd eindigde in 3-1 voor Valladolid, dat belangrijke punten pakt in de strijd om het behoud.