Xavi Simons vertelt over PSV-transfer: 'Van Nistelrooij belde Sergio Ramos'

Xavi Simons vertelt over PSV-transfer: 'Van Nistelrooij belde Sergio Ramos'

23 mei - 22:53
3

Sergio Ramos heeft een rol gespeeld in de transfer van Xavi Simons naar PSV. Dat vertelde de aanvaller in de Kick ‘T Met van Ziggo Sport. De Spaanse verdediger kreeg als eerste een belletje van PSV-trainer Ruud van Nistelrooij, hoe enthousiast de coach was over Simons.

"Ik wilde niet terug naar Nederland, maar in februari belde Van Nistelrooij Sergio Ramos op", vertelt Simons over het contact met zijn toenmalige ploeggenoot bij Paris Saint-Germain. "Die twee hebben samen gespeeld. Ramos riep me toen met een wedstrijd apart en vertelde me dat Van Nistelrooij me heel graag wilde en dat hij goed over me praatte. Toen wist ik nog niks van de interesse, want mijn zaakwaarnemer had nog niks gezegd."

Dat was voor Van Nistelrooij het startschot van een verleidingscampagne richting Simons. "Sindsdien appte en belde hij me elke dag. Op een gegeven moment gaf ik ook aan dat ik vakantie had en dat ik misschien minder snel reageerde. Dat maakte hem niet uit, hij bleef berichten sturen. Hij stuurde me berichten dat ik belangrijk ging worden, dat gaf me ook een goede energie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie