'Zestien fans luisteren naar politie en melden zich vrijwillig na ongeregeldheden'

'Zestien fans luisteren naar politie en melden zich vrijwillig na ongeregeldheden'

23 mei - 15:25
4

Zestien 'fans' van AZ hebben zich vrijwillig gemeld na de uit de hand gelopen wedstrijd tussen AZ en West Ham United. De politie waarschuwde dat beelden van de betrokkenen in het programma Opsporing Verzocht zouden worden getoond voor mensen die zich niet zouden melden.

De halve finale van de Conference League liep donderdag uit de hand nadat AZ in eigen huis met 0-1 verloor. Een groep ultra's van AZ besloot de confrontatie met West Ham-fans op te zoeken en enkele stadionhekken werden gebroken. "Mocht je zelf betrokken zijn bij deze ongeregeldheden en je wil voorkomen dat jouw foto op de nationale televisie wordt getoond, meld je dan zo spoedig mogelijk bij de politie", liet de politie weten.

De actie van de politie lijkt enigszins te hebben geholpen. Het was de bedoeling 24 foto's van verdachten te tonen in de uitzending van Opsporing Verzocht, maar dat aantal is nu afgenomen naar "ruim tien", aldus De Telegraaf. Verdachten kunnen zich tot 16.00 uur melden bij de politie. AZ speelt zondag de belangrijke wedstrijd tegen PSV in de strijd om de derde plek. Concurrent Ajax neemt het op tegen FC Twente.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie