Valencia spreekt schande van Vinícius-incident: 'Geven levenslang stadionverbod'

Valencia spreekt schande van Vinícius-incident: 'Geven levenslang stadionverbod'

23 mei - 14:01

Valencia CF heeft zich in een statement uitgesproken tegen de 'fans' die zich racistisch uitten tegenover Vinícius Junior in het duel met Real Madrid. De Spaanse club meent ook dat er al drie mensen zijn gearresteerd na de uit de hand gelopen wedstrijd.

Vinícius Jr. was zondag de hele wedstrijd lang het slachtoffer van racistische spreuken en andere uitingen. In de blessuretijd van het duel liep de wedstrijd uit de hand en kreeg de Braziliaan een rode kaart vanwege een slaande beweging, nadat hij zelf werd aangepakt door de spelers van Valencia. De ophef in Spanje is groot na het duel en Spaanse berichtgevingen melden al dat de VAR van de desbetreffende wedstrijd de spullen mag pakken.

Valencia reageert in een statement over de treurige wedstrijd die zondag werd gespeeld. 'De club bevestigt dat in de afgelopen uren drie fans zijn gearresteerd vanwege het incident rondom Vinícius Junior in het duel met Real Madrid. Valencia werkt volledig mee met de autoriteiten om racisme te elimineren in het Mestalla.'

De club zal zelf ook zware straffen uitdelen, valt te lezen. 'De club veroordeelt racisme in alle vormen en zal geïdentificeerde daders een stadionverbod voor het leven opleggen. Racisme heeft geen plek in onze club. In 2019 werd een fan al levenslang verbannen na een fascistisch gebaar in een Europa League-duel.'

Valencia wil zelf echter ook een aantal zaken ophelderen. 'De wedstrijd werd live uitgezonden. Het is simpelweg niet waar dat het hele stadion mee deed aan de racistsiche gebaren richting de speler. Wij kunnen niet accepteren dat Valencianism wordt geassocieerd met racisme. Het is simpelweg niet waar', besluit de club. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s