Belgen in La Liga op rapport: twee uitersten bij Real en ontdekking Ramazani

Belgen in La Liga op rapport: twee uitersten bij Real en ontdekking Ramazani

23 mei - 14:00 Laatste update: 20:02
12

De Europese (top)competities lopen op hun laatste benen. Kampioenenvieringen vliegen ons om de oren, verschillende degradanten zitten in zak en as en ook met individuele trofeeën wordt gretig in het rond gesmeten. Dringend tijd dus voor VoetbalPrimeur.be om alle Belgen uit de vijf grootste competities op rapport te roepen. In deze eerste aflevering: de vijf landgenoten uit La Liga.

MET VLAG EN WIMPEL AFGESTUDEERD 🔝

Thibaut Courtois (Real Madrid)
Eentje om weinig woorden aan vuil te maken: gewoonweg het beste wat deze planeet te bieden heeft aan keeperskwaliteiten. Zijn monsterlijke CL-finale van vorig jaar heeft iedereen overstag doen gaan. Die lijn heeft Courtois vlotjes doorgetrokken. In een erg magere campagne voor De Koninklijke (op alle fronten uiteindelijk) was de Rode Duivel één van de uitzonderingen die niets te verwijten viel. In het tweeluik met Manchester City zette hij dat nog even fijntjes in de verf, ondanks vijf (!) tegentreffers over 180 minuten heen.

Statistieken in La Liga: 28 basisplaatsen, 2520 minuten, 10 clean sheets

GESLAAGD ZONDER MEER ✅

Yannick Carrasco (Atlético Madrid)
Stilaan weet iedereen wat van hem te verwachten. De stap naar de échte wereldtop zal er op z’n 29e niet langer van komen, maar in de categorie net daaronder voelt Carrasco zich als een vis in het water. Voor het derde seizoen op rij is hij goed voor zes competitiegoals, al volgen er nog twee kansen om dat plafond te doorbreken. De eerder grijze prestaties van Atlético (ondanks de huidige tweede stek) wist de winger geen extra kleur te schenken. Hoewel Madrid zijn tweede thuis geworden is, kondigt deze zomer zich heet aan. FC Barcelona zou Carrasco immers dolgraag lospeuteren. Of dat een goed vervolg zou zijn, moet de toekomst uitwijzen.

Statistieken in La Liga: 24 basisplaatsen, 2148 minuten, 6 doelpunten, 3 assist   

Largie Ramazani (UD Almería)
De belofte-international deed zijn kwaliteiten alle eer aan door als een speer aan de competitie te beginnen. Met treffers tegen Real Madrid en Sevilla FC leek zelfs een regelrechte sensatie in de maak. Na die vliegende start moest Ramazani evenwel gas terugnemen, al mag hij uiterst tevreden terugblikken op zijn eerste jaar op het hoogste niveau. Als Almería zich redt, waar het na een zege vorig weekend alle schijn van heeft, zal de Belgische aanvaller daar zijn steentje toe hebben bijgedragen.

Statistieken in La Liga: 13 basisplaatsen, 1344 minuten, 3 doelpunten, 1 assist

Axel Witsel (Atlético Madrid)
Op gevorderde leeftijd (nu 34) besloot de Luikenaar zijn taaiste sportieve uitdaging aan te gaan. De sceptici kregen grotendeels ongelijk, want in de pikorde van Diego Simeone stond hij meteen hoog aangeschreven. Belangrijk detail: wel als centrale verdediger. In de driemansachterhoede van Los Colchoneros deed Witsel het vaak naar behoren. Enkel rond de jaarwisseling verdween hij uit de gunst, net toen Domenico Tedesco zijn eerste selectie als bondscoach voorbereidde. Het leidde gedeeltelijk tot zijn afscheid als international.

Statistieken in La Liga: 22 basisplaatsen, 2005 minuten, 5 clean sheets

NÉT VOLDOENDE ✔️
/

LICHT GEBUISD ➕➖
/

ZWAAR ONDERMAATS ❎

Eden Hazard (Real Madrid)
Als een nachtkaars dreigt de loopbaan van België’s meest getalenteerde voetballer uit te doven. Door fysieke ongemakken en een gebrek aan gedrevenheid past Hazard al tijden niet meer in de plannen van Carlo Ancelotti. Zelf lijkt hij daar niet al te zeer om te malen. Wanneer de gewezen wereldtopper dan toch eens een kans in de schoot geworpen krijgt, blinkt hij uit in afwezigheid. Het verhaal in Madrid is geschreven, maar niet voor … Hazard zelf. Die heeft al aangekondigd om zijn verbintenis, die nog loopt tot medio 2024, gewoon uit te dienen, tot grote onvrede van Real.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s