Verhuurbedrijf Union: twee jonkies deden het naar behoren, blijft Ziani in Luik?

Verhuurbedrijf Union: twee jonkies deden het naar behoren, blijft Ziani in Luik?

23 mei - 12:30 Laatste update: 24 mei - 19:02

Nu ook het einde van de Play-Offs met rasse schreden nadert, is het tijd voor de Belgische topclubs om hun balans op te maken. Zo leenden zij dit seizoen een heleboel spelers uit, nu eens als uitstalraam, dan weer om de nodige progressie te boeken. VoetbalPrimeur.be stelt een rapport op voor elk van die huurlingen. In deze zevende en laatste aflevering: verhuurbedrijf Union Saint-Gilloise.

Matthew Sorinola (Swansea City)
In het ei-zo-na-sprookjesjaar van Union speelde de Brit een rolletje in de marge. Veertien (korte) invalbeurten konden Karel Geraerts onvoldoende overtuigen, ondanks een winnende treffer tegen SV Zulte Waregem. Een jaartje in de Championship heeft mogelijk wonderen gedaan, want bij Swansea zette Sorinola zich keurig door. Of het hem voldoende bagage heeft gegeven om zijn kansen bij Union succesvol te herverdedigen, moet komende voorbereiding blijken.

Statistieken competitie: 19 basisplaatsen, 1688 minuten, 2 doelpunten, 3 assists

Ilyes Ziani (SL16)
Union zag het (nog?) niet meteen in de twintigjarige aanvallende middenvelder en stalde hem daarom een jaartje in Luik, mét aankoopoptie bovendien. De Rouches gebruikten Ziani enkel voor hun belofteploeg. Daar betekende hij wel een absolute meerwaarde. Onze landgenoot met Marokkaanse roots kreeg veel minuten en bedankte met een mooi aantal statistieken. Mede daardoor slaagde SL16 erin om haar plekje in het profvoetbal te behouden.

Statistieken competitie: 23 basisplaatsen, 1990 minuten, 6 doelpunten, 2 assists

Conclusie
Union heeft niet bijster veel scouts in dienst moeten nemen om de ontwikkeling van haar verhuurde spelers op de voet te volgen. De kans lijkt groot dat Ziani de definitieve overstap naar de Vurige Stede maakt. In het geval van Sorinola liggen de kaarten anders. Gezien de stap voorwaarts die hij onmiskenbaar heeft gezet, kan Union hem volgend seizoen misschien wel gebruiken, te meer omdat het aantal echte linksachters niet dik bezaaid loopt in het Dudenpark.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie