Breekt Yaremchuk door bij Club Brugge? Eén vonk kan genoeg zijn

Breekt Yaremchuk door bij Club Brugge? "Eén vonk kan genoeg zijn"

23 mei - 12:44 Laatste update: 12:34
14

Roman Yaremchuk beleeft een kwakkelseizoen bij Club Brugge. De recordtransfer heeft het duidelijk moeilijk met zijn status, maar volgens sportpsycholoog Nathan Kahan is dit geen hopeloze zaak. 

Yaremchuk moet nu alles op volgend seizoen zetten. "Het beste wat Yaremchuk kan doen, is terugkeren naar punt A", aldus Kahan bij Het Laatste Nieuws"Aan zijn issues werken, zich herbronnen tijdens het tussenseizoen. Dan geloof ik dat het vertrouwen kan terugkomen met één klik. Eén vonk is mogelijk voldoende om zo'n spits weer in gang te krijgen."

Kahan kan de frustraties van Yaremchuk begrijpen. "Een topsporter is vaak een perfectionist. Die streeft naar het maximale. En als dat niet gehaald wordt, is die kwaad op zichzelf en komt die in zo'n vicieuze cirkel. Je kan het soms té graag willen. Jezelf te veel druk opleggen. Ook dat speelt wellicht mee bij Yaremchuk.

Afgelopen zondag werd Yaremchuk nog voor het uur gewisseld voor Romeo Vermant. De kans is aanzienlijk dat Vermant zondag aan de aftrap staat tegen KRC Genk. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s