‘KAA Gent bereikt akkoord met Gerkens, langdurig contract ligt klaar’

‘KAA Gent bereikt akkoord met Gerkens, langdurig contract ligt klaar’

23 mei - 11:19 Laatste update: 30 mei - 15:45
26

Zondag kan Pieter Gerkens zich tot Belgisch landskampioen kronen. Toch ligt zijn toekomst niet bij Royal Antwerp FC. Gerkens is transfervrij en kan op de nodige Belgische interesse rekenen.

Deze zomer loopt het contract van Gerkens op de Bosuil af. De 28-jarige middenvelder kan Antwerp dus transfervrij verlaten. Het was al eerder bekend dat Standard Gerkens als een versterking ziet.

Naast de Rouches heeft ook KAA Gent volgens Het Nieuwsblad Gerkens op de radar staan. In het verleden werkte Gerkens het al samen met Gent-trainer Hein Vanhaezebrouck bij RSC Anderlecht.

Voor de winterstop was Gerkens basisspeler bij Antwerp, maar eind december raakte hij geblesseerd. Hierdoor kwam de middenvelder de voorbije maanden niet meer in actie bij The Great Old op 11 minuten na tegen Oud-Heverlee Leuven in februari.

Update: Volgens Het Nieuwsblad is KAA Gent favoriet om Pieter Gerkens in te lijven. Niet Standard, maar de Buffalo’s zouden in pole position liggen. Van een overeenkomst is echter nog geen sprake.

Update: Volgens Het Laatste Nieuws heeft KAA Gent een akkoord bereikt met Pieter Gerkens. De middenvelder zal deze week nog een contract tot 2027 ondertekenen. Hij komt transfervrij over van Antwerp.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s